"Музейна педагогіка"

2016-04-01

/Files/images/козачата 016.jpg

1 квітня 2016 року на базі Кролевецького дошкільного навчальнго закладу №5 проходило районне методичне об`єднання керівників дошкільних закладів "Впровадження музейної педагогіки в освітній процес".

Учасники засідання методоб`єднання мали можливість познайомитись з теоретичними аспектами впровадження музейної педагогіки в дитячих садках. Вихователь-методист Н.М. Ткаченко познайомила присутніх з міні-музеями, які були створені в дитячому садку, а саме: "Міні-музей курочки", "Міні-музей ляльки", "Міні-музей посуду", "Міні-музей Історія рідного міста", "Міні-музей ремесла рідного краю" ,"Міні-музей козацької слави". Також у дитячому садку обладнаний міні-музей "Світлиця".

Під час методоб`єднання було проведено майстер-клас Пасяк С.М. з гончарства. Майстриня розповіла присутнім та дітям як виготовити з глини посуд, а також разом з дітьми виготовали глиняну іграшку.

Педагоги ДНЗ також представили різні форми роботи з дітьми з використанням музейної педагогіки: "Інсценізація казки "Курочка Ряба на новий лад", "Обігрування пісні з використанням експонатів міні-музею ляльки", "Ярмарок посуду", "Екскурсія до міні-музею козацької слави"./Files/images/козачата 047.jpg/Files/images/козачата 044.jpg/Files/images/козачата 043.jpg/Files/images/козачата 041.jpg/Files/images/козачата 039.jpg/Files/images/козачата 037.jpg/Files/images/козачата 035.jpg/Files/images/козачата 028.jpg/Files/images/козачата 024.jpg/Files/images/козачата 021.jpg/Files/images/козачата 017.jpg

З доповіддю виступили методист районного методичного кабінету Л.І. Суярко та вихователь-методист ДНЗ №9 А.І. Суярко.

/Files/images/козачата 013.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 560

Коментарi